Széchenyi 2020

Okos otthon árnyékolás vezérlés

Okos otthon megoldások: árnyékolás vezérlése

Okos otthon árnyékolás vezérlés

Az okos otthonok „alapfelszereltségét” képezik a különböző árnyékolok, leginkább a redőnyök automatikus mozgatása.

Mégis mi ennek az előnye? Nem nekünk kell azzal foglalkozni, hogy a megfelelő helyzetbe kerüljenek a redőnyeink, valamint akár távolról is tudjuk vezérelni, ellenőrizni azokat. Az okos otthon rendszereken keresztül egy esetleges vihar esetén sem kell hazarohannunk ellenőrizni a redőnyöket csak szimplán a telefonunkat kell elővennünk legyünk akárhol és máris megnézhetjük és módosíthatjuk a redőnyeink pozícióját.

Hitec Smart Home okos árnyékolás lehetőségei

A Hitec okos otthon rendszerével a redőnyök vezérléséhez nem kell semmilyen extra dolgot véghez vinnünk. A legkönnyebb dolgunk akkor van, ha redőnyeink eddig is motorosak voltak és már le van kábelezve a redőnymotorokhoz. Ebben az esetben csupán egy HSH-CM4 CPU modulra vagy kiegészítésként egy HSH-M8 kétirányú motorvezérlőre van szükség.

A redőnyök vezérlésére a webes felületen van lehetőségünk, ahol szobánként láthatjuk és kezelhetjük a redőnyinket.



Ahol akár külön-külön vagy csoportosan is tudjuk mozgatni a redőnyeinket.

Az automatikus vezérlés a HSH esetében akárcsak a fűtésvezérlés egy grafikon alapján történik. A grafikonba megadhatjuk, hogy melyik időpillanatban hány százalékon legyen az adott redőny. Minden redőnyhöz rajzolhatunk külön-külön grafikont is, ha szeretnénk. Egy grafikonhoz akárhány állapotot hozzá tudunk rendelni, így elérhetjük azt is, hogy reggelente szép lassan, fokozatosan menjenek fel a redőnyök.


A grafikonos megoldáson kívül lehetőség van a redőnyünket a napjáráshoz igazítani.



A táblázatba meg kell adni, hogy a napfelkeltét és a naplementét megelőzően, illetve követően hány óra eltéréssel (maximum ± 5 óra) hány százalékra álljon be a redőnyünk.

Mind automatikus mind kézi vezérléssel megadható bármilyen helyzet (%-ban) egy árnyékolónál.

Végül néhány indok, amiért megéri „okosítani” otthonunk redőnyeit:

Megtakarítás: Rengeteg időt spórolhatunk meg magunknak, ha otthonunk árnyékolói automatikusan működnek.

Kényelem: Reggelente és esténként sem kell végigjárni otthonunkat és kézzel vagy távirányítókkal, fel vagy lehúzni a redőnyinket. Csak szimplán beállítjuk az automata módot és mire felkelünk a redőnyin fent is vannak.

Távoli vezérlés: Bármikor, bárhonnan leellenőrizhetjük és módosíthatjuk az árnyékolók állapotát.